به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، در این دیدار اعضای انجمن ها و موسسات در حوزه زندگی مستقل و نگهداری و مراقبت از کودکان و نوجوانان به بیان دغدغه های خود پرداختند.
دکتر سید جواد حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی کشور در این دیدار با اشاره به مغفول ماندن مبحث نوجوان در قوانین و کنواسیون های بین المللی گفت: معضل اصلی این است که نوجوانان در همه جا در کنار کودکان دیده شده و عنوان «کودک و نوجوان» گویای این موضوع است.
وی یادآور شد: همین سبب شده تا توجه کمتری به نوجوانان شود و تمرکز بیشتر بر کودکان باشد.
سرپرست سازمان بهزیستی استراتژی بهزیستی را رویکرد اجتماع محور، محله محور، خانواده کانون، دانش بنیان، مشارکتی و تجربه گرا دانست و گفت: ما در بهزیستی باید از اعانه بگیری و اعانه دادن مبتنی بر نظریه کمبود عبور کنیم و به نظریه دارایی مبنا برسیم.
وی تاکید کرد: همه مردم داشته هایی دارند که ما باید با استفاده از این داشته ها آنان را توانمند سازیم چرا که توانمندسازی بدون توجه به داشته ها نمی تواند به سرانجام برسد.
دکتر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آماده سازی طرح محله محور در سازمان بهزیستی خاطر نشان ساخت: قصد داریم نقش محلات را در اجتماع احیا کنیم و از ظرفیت های مکانی و انسانی محلات نهایت استفاده را ببریم.
وی خطاب به تشکل ها،سازمان های مردم نهادو موسسات گفت: لازم است برای نقش افرینی در این طرح به ما اعلام کنید که کدام یک از ماموریت های ۱۵۱ گانه بهزیستی را در چه مکان هایی می توانید بر عهده بگیرید.
سرپرست سازمان بهزیستی همچنین با اشاره به ۱۱ استراتژی تعریف شده در این سازمان یادآور شد: توسعه موضوعی یکی از این استراتژی هاست و می بایست تشکل ها را سمتی هدایت کنیم که نیاز جامعه است و کسی به سمت آن نرفته است.
وی در مورد نگهداری و مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان توسط تشکل ها گفت: این یکی از موضوعاتی است که دغدغه ماست و از آن استقبال می کنیم.
دکتر حسینی ادامه داد: میزان توانمندسازی کودکان و نوجوانان بعد از ۱۸ سالگی یک معیار برای سنجش موفقیت و اثر بخش بودن اقدامات است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم توجه ۳ مرحله از زندگی کودکان و نوجوانان آسیب دیده تاکید کرد: مرحله پیشا رهسپاری که در سن ۱۲ تا ۱۸ سالگی جهت آماده سازی کودکان و نوجوانان، حین رهسپاری شامل اقدات لازم هنگام رهسپاری و پسا رهسپاری که همان مراقبت از نوجوانان است از اهمیت بسیار برخوردار است.
دکتر حسینی ادامه داد: ما برای مرحله پسا رهسپاری نیاز به تشکل هایی داریم که می بایست با رویکرد فعالانه پای کار بیایند.
وی با اشاره به تحت پوشش بودن ۱۱ درصد خانوار و ۱۰ درصد جمعیت مددجویان در بهزیستی گفت: این موضوع با اعتبار ۲.۰۴ درصدی در حال انجام است که ما در تلاش برای اصلاح این موضوع هستیم.
سرپرست سازمان بهزیستی با اشاره به تجربیات خود در شهر مشهد در زمینه ایجاد اشتغال برای نوجوانان آسیب دیده که وارد ۱۸ سالگی می شوند گفت: با اجرای طرح سه چرخه از تولیدکنندگان دوچرخه و موتورسیکلت درخواست کردیم تا سه چرخه هایی تولید کنند که قابلیت مغازه شدن داشته باشند.
وی افزود: نمونه های این سه چرخه ها را در کشورهای پیشرفته مشاهده میکنیم. این سه چرخه ها که با وام بانکی و با موافقت NGOها جهت پرداخت اقساط بانکی فراهم می شود مشکل سرمایه اولیه را حل کرده است.
سرپرست سازمان بهزیستی یادآور شد: مقرر شد در این طرح شهرداری مشهد نیز مکان مناسب استقرار سه چرخه ها را تعیین کند تا همه چیز برای اشتغال این افراد مهیا شود.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت داشتن بانک اطلاعاتی و تعمیق رصد فرزندان مستقل شده ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات با اهمیت در مراقبت پسا رهسپاری، موضوع ازدواج است که با مداخله، آموزش و توانمندسازی باید آنان را در داشتن یک ازدواج موفق یاری کنیم.
نظر شما